Twee kanten aan een verhaal….
Andy is een 35-jarige worstelende stand-upcomedian die onlangs is gedumpt door de liefde van zijn leven, Jen. Verblind en in totale ontkenning volgen we hem door zijn rommelige, pas vrijgezelle leven terwijl hij probeert om te gaan met de breuk en alle emoties, dronken avonden uit, stalking op sociale media, rebounddaten en verdriet die daarbij horen. In de chaos vertrouwt Andy op zijn vrienden Avi en Jane, terwijl hij op zoek gaat naar het antwoord op de grote vraag. Waarom heeft Jen het uitgemaakt met Andy?
Good Material' is een roman over liefdesverdriet, volwassen vriendschappen, zelfontdekking en het idee dat er altijd twee kanten aan elk verhaal zitten.
Je leest het verhaal vooral vanuit Andy’s perspectief maar Dolly Alderton sluit het boek af vanuit het perspectief van Jen. Het is een essentieel deel van de puzzel die gelegd moet worden. Haar woorden lezen vanuit haar perspectief is precies wat Good Material nodig heeft om het verhaal naar een hoger niveau te tillen en om losse eindjes aan elkaar te knopen.
Alderton schrijft op een manier die een levendig beeld tot leven brengt en de lezer direct in de scène plaatst alsof hij er deel van uitmaakt. Het is nooit flauw of niet oprecht, maar eerder menselijk en rauw met de juiste hoeveelheid humor.
De emoties zijn voelbaar en oprecht, wat het een plezierig leesboek maakt.
Iedereen heeft wel een keer verschuivingen in vriendschappen en liefdesverdriet meegemaakt, Good Material is dan een roman waarin zij zichzelf op de een of andere manier zullen herkennen.
Dank LSuitgeverij voor het recensie exemplaar, ik heb er van genoten!
De emoties zijn voelbaar en oprecht, wat het een plezierig leesboek maakt.
Dank LSuitgeverij voor het recensie exemplaar, ik heb er van genoten!