Mama huilt harder - Leslie Keijzer

Leslie Keijzer, bekend van de realityserie "Echte Gooische Moeders", deelt haar verhaal over haar postpartum depressies in haar boek "Mama huilt harder"

Ik mocht meedoen met de buddyread van ilonaslevenbijls van lsuitgeverij. Dit keer lazen we het boek "Mama huilt harder" van Leslie Keijzer.

Het boek beschrijft het leven van Leslie in haar jeugdjaren over de band met haar ouders, haar eerste zwangerschap, Leslies rol in "Echte Gooische Moeders", de tweede zwangerschap en haar leven nu. Je leest het boek alsof je met haar op de bank zit en ze met een beker thee jou haar levensverhaal vertelt. Er worden geen moeilijke medische termen gebruikt, het verhaal is puur en recht uit het hart.
Na de geboorte van haar zoontjes (4 en 2) krijgt Leslie Keijzer beide keren last van steeds intensere neerslachtige en angstige gevoelens. Regelmatig zit ze huilend tegenover de huisarts. Bang, radeloos, gebroken. Op het dieptepunt durft ze zelfs haar huis niet meer uit en ontwikkelt ze een extreme angst om dood te gaan.

Het bijzondere aan dit boek is dat je niet eens kinderen hoeft te hebben om geraakt te worden. Voor veel moeders zal het verhaal herkenbaar zijn, 1 op de 10 vrouwen ervaart een postpartum depressie of heeft haar roze of blauwe wolk niet meegemaakt. Er rust ook nog steeds een flink taboe op dit onderwerp.
Tijdens het lezen van het boek ervaar je de pijn en de paniek van Leslie, daarnaast is vooral het onbegrip van artsen enorm frustrerend, waardoor het lang duurt voordat alle puzzelstukjes in elkaar vallen.

Het boek heeft mij enorm verrast! Dank je wel Ilona voor de buddyread en dank je Leslie voor het delen van jouw verhaal!

Meer recensies van Sacha Van Der Voorn