Liefst 22 mythes over migratie

Saekle 19 december 2024
Ik vraag me af of onze Minister Marjolein Faber dit boek op haar nachtkastje heeft liggen. Waarschijnlijk niet. Professor Hein de Haas heeft 22 mythes bedacht over migratie. Deze zijn echter zo zwart-wit geredigeerd dat ze eenvoudig ontmaskerd kunnen worden. De Haas heeft daarvoor veel cijfers en mondiale percentages nodig en vertelt graag passende verhalen om zijn gelijk te halen. Hij haalt zelfs de moord op Marianne Vaatstra erbij als voorbeeld van etnische vooroordelen en profilering ten koste van buitenlanders.
Ondanks de ruim 500 bladzijden inclusief 50 pagina 's noten die je daarvoor moet doorploeteren geeft Hein uiteindelijk een helder beeld hoe migratie echt werkt.
Zo is de laatste mythe met nummer 22, waarmee het idee van de voorspelde massale klimaat migratie door hem sterk wordt ontkracht, het lezen dubbel en dwars meer dan waard.

Meer recensies van Saekle