Assepoester maar dan anders
Astrid is haar ouders verloren en woont bij haar stiefvader, stiefbroer en stiefzus. De laatste twee maken haar het leven zuur.
Astrid houd van haar diertjes en is zoveel mogelijk op zichzelf. Dan komt er een uitnodiging van het paleis, alle ongehuwde jonge dames van het land zijn uitgenodigd voor een bal. Astrid en haar stiefzus Grace maken zich klaar om te gaan.
Dan loopt alles toch anders en wordt Astrid zo gekwetst dat ze de hoop verliest.
Als ze uiteindelijk toch naar het bal kan komt ze erachter dat pracht en praal innerlijke lelijkheid niet kan verbloemen.
Wederom een donker sprookje met spice, lees de trigger warnings als je daar gevoelig voor bent.
Het verhaal leest verder heel makkelijk weg en is op momenten ook voorspelbaar. Er zitten herkenbare stukken in uit Assepoester zoals we die kennen en toch is het een ander verhaal