Houden van jezelf

SaliReads 20 maart 2025
Ik had de eer om "Te mooi om waar te zijn" als proeflezer te mogen lezen en was heel benieuwd naar het resultaat. Het uiteindelijke verhaal is erg leuk geworden!
Het verhaal gaat over Joan die in de running is voor een nieuwe positie bij het magazine waar ze werkt. Haar collega Madelief gaat voor dezelfde functie en lijkt alles mee te hebben, maar niets is minder waar. Ze moeten samen werken aan het verhaal en dat gaat van beide kanten niet van harte. Het verhaal van Nynke komt in het magazine te staan en ze verschillen behoorlijk over de uitvoering ervan.
Tussen alle werkstress ontmoet ze in de trein Tom en daar bloeit langzaamaan iets wat Joan heel graag verder wil onderzoeken. Krijgt ze dan misschien toch de baan en de man van haar dromen?

Je leest over Joan's onzekerheid en hoe ze zichzelf vergelijkt met Madelief, maar ook hoe ze zichzelf denkt te moeten veranderen om te voldoen aan het beeld van een succesvolle vrouw. Ze leert zichzelf te accepteren en ontdekt dat Madeliefs leven niet over rozen gaat. Zowel Joan als Madelief leren elkaar te respecteren als collega en als vrouw, een onderwerp wat in Te mooi om waar te zijn goed naar voren komt. De ontwikkeling die Joan maakt maakt van haar een personage waarin veel vrouwen zich zullen herkennen.
Nynke's verhaal vond ik heel krachtig, een zwaar onderwerp verwerken in een feelgood zonder dat het de boventoon voert en het tegelijkertijd de aandacht geven die het verdient heeft Charlotte heel mooi gedaan.
Charlotte's schrijfstijl is erg fijn, het verhaal leest makkelijk weg en met maar 269 pagina's ben je er zo doorheen. Een heerlijk feelgood verhaal!

Meer recensies van SaliReads