Ijskoud moordonderzoek
Dit tweede deel in deze misdaad serie had me vanaf het begin in zijn greep. We leren de personages beter kennen en er is duidelijk ontwikkeling te zien tussen "Verborgen in de sneeuw" en dit boek.
Hanna woont nog steeds in Åre na haar relatiebreuk en geniet van de omgeving en haar nieuwe baan bij de plaatselijke politie. Dan wordt het lichaam van een man gevonden en start er wederom een moordonderzoek naar de mogelijke dader en het motief. Hun onderzoek leid hen naar verschillende mogelijke daders met verschillende motieven. Ondertussen gaat het privé ook niet soepel, Daniels vriendin heeft heel veel moeite met de lange dagen die Daniel maakt. Daardoor staat zij grotendeels alleen voor de zorg van hun dochter. Hanna logeert nog steeds in het vakantiehuis van haar zus Lydia, maar heeft de situatie rond haar ex min of meer geaccepteerd. Totdat haar moeder, met wie Hanna een hele moeizame relatie heeft, haar overvalt met pijnlijk nieuws. Anton, een van de collega's die meewerkt aan het onderzoek, komt steeds meer in de knoop met zichzelf, zijn geaardheid en de keuzes die hij maakt. Die keuzes hebben mogelijk invloed op het onderzoek.
Terwijl je leest over het onderzoek naar de moordenaar is er nog een tweede verhaallijn, die van Rebecka. Een jonge vrouw die opgroeit in een streng gelovige gemeenschap en op 19 jarige leeftijd trouwt met de toekomstige geloofsleider van de gemeenschap. Ze is vereerd en dolgelukkig dat hij haar gekozen heeft, maar in de loop van hun huwelijk laat hij steeds meer zien wie hij echt is.
Een spannend verhaal met personages die je weten te raken. Het leest heel "echt" met name vanwege de privé levens van de personages. Zeker een aanrader als je van misdaadromans houd met geloofwaardige karakters.
Trigger warnings: huiselijk geweld, grafische beschrijvingen van verwondingen, onderdrukking.