Een moord in de sneeuw

SaliReads 23 december 2024
Hanna werkt bij de politie can Stockholm maar wordt ontslagen omdat ze tegen haar leidinggevende in gaat. Op dezelfde dag maakt haar vriend het uit, ze staat op straat zonder baan en zonder idee wat ze moet doen.
Haar zus laat haar in haar vakantiehuis in Åre verblijven zodat ze bij kan komen van alle stress en een plan kan maken voor de toekomst.
In Åre werkt Daniel bij de politie, net vader geworden en geniet van het regelmatige leven na jarenlang bij Narcotica te hebben gewerkt.
Maar dan verdwijnt de 18 jarige Amanda na een feestje.....

Het verhaal begint heel sterk en je krijgt ook meteen inzicht in de verschillende karakters en hun privé situaties. Dit blijft door het verhaal heen terugkomen en geeft de personages meer diepgang en inhoud.
Echt was het tempo niet heel vlot en vond ik persoonlijk alle beschrijvingen van de omgeving heel verwarrend. Een kaart van de omgeving in het boek zou geholpen hebben. Nu vond ik de helft van de tijd alle beschrijvingen eerder vervelend dan verklarend.
De uiteindelijke ontknoping was voorspelbaar, alhoewel de schrijfster wel haar best gedaan heeft om verschillende mogelijke daders naar voren te schuiven in het verhaal.

Meer recensies van SaliReads

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.