Van bloederige vogels tot spannende ontknoping

SaliReads 10 september 2024
Het tweede deel in de serie over Washington Poe en Tilly Bradshaw vindt plaats een aantal maanden na de afronding van de Brandofferman zaak (boek 1).
Washington wordt opgeroepen zich te melden in Cumbria in verband met een zaak waar hij 6 jaar daarvoor aan gewerkt heeft. Een bekende chef kok was toen veroordeeld voor de moord op zijn dochter en Poe's onderzoek leidde er uiteindelijk toe dat de man veroordeeld werd. Maar hoe kan diezelfde dochter dan 6 jaar later een afgelegen politiebureau binnenlopen?

In dit boek laat Craven weer zien wat een geweldige schrijver hij is. Vanaf de eerste (bloederige) bladzijdes zat ik weer helemaal in het verhaal en wilde ik er zo snel mogelijk achter komen hoe het allemaal in elkaar zat. Dat de chef kok schuldig was en dat zijn dochter dood was was ik van overtuigd, maar wie was dan dat meisje met hetzelfde DNA als de dochter van Keaton? Nadat Poe een hoop onderzocht en mensen ondervraagd heeft lijkt hij tegen een dood spoor te lopen en roept hij de hulp in van Tilly.
Ze onderzoeken elk spoor en raken er steeds meer van overtuigd dat het meisje niet is wie ze zegt, maar de tijd dringt ook. Keaton, de chef kok, komt namelijk vrij en elk bewijs van zijn schuld zal hij vernietigen. Tegelijkertijd komt er steeds meer "bewijs" boven tafel die in de richting van Poe wijst. Tilly en Poe moeten alles op alles zetten om Poe uit de gevangenis te houden terwijl ze op zoek zijn naar hoe het echt in elkaar zit. Craven heeft dit proces zo beschreven dat ik ook aan het aftellen was tot het slot en met grote ogen aan het lezen was. Briljant!

Dit boek had me weer op het puntje van mijn stoel en ik heb tot de laatste bladzijdes me afgevraagd hoe Keaton het gedaan heeft. Tegelijkertijd was er ook veel ontwikkeling in de personages, Tilly was gegroeid ten opzichte van het eerste boek en Poe's verhaal blijft ook in ontwikkeling. Zo leef je echt met de personages mee terwijl er een misdaad opgelost moet worden. De boeken zijn goed als standalone te lezen maar om de ontwikkeling van de personages te volgen zou ik adviseren om alle boeken te lezen. Ik hoop dat in de volgende boeken (die heb ik inmiddels aangeschaft) Tilly een grotere rol gaat krijgen.

Meer recensies van SaliReads

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.