Een ontzettend waardevol boek om te begrijpen hoe jezelf reageert in relaties

Samvandenhaak 13 maart 2023 Auteur
Een gebroken hart. Iedereen heeft het vast een keer meegemaakt. Afhankelijk van de manier waarop je gehecht bent, kun je er anders mee omgaan. Zelf ben ik geadopteerd en daarbij onveilig gehecht. Omdat ik zowel uit mijn biologische familie als mijn adoptiefamilie “gezet” is afwijzing iets ontzettend moeilijks voor me. Dit boek heeft me geholpen te begrijpen hoe mijn brein werkt bij liefdesverdriet. Ik snap nu goed welke hormonen een rol spelen bij bepaalde gevoelens, hoe je zelf invloed hebt op bijvoorbeeld het aanmaken van oxytocine (oksel knuffelhormoon genoemd) en wat je kunt doen en vooral laten om dit op het juiste peil te houden, zodat je binnen 6 weken van ie liefdesverdriet af kunt zijn. Ik heb geleerd hoe ik dit helingsproces het best kan aanvliegen. Het is me door dit boek duidelijk geworden dat je zelf bepaalt hoelang je last wilt hebben van je liefdesverdriet en ik heb dit ook gemerkt. Lees dit boek en je zult zien hoe snel je gebroken hart weer heel kan worden en je weer normaal kunt functioneren en genieten van het leven én met welke soort partners een relatie in de toekomst wel kans van slagen heeft.

Meer recensies van Samvandenhaak