Lezersrecensie
Voor crime-lovers en foodies
Het verhaal speelt zich deels af in het heden, maar neemt je voornamelijk mee naar het New York van de jaren ’70. In die jaren werkt de Nederlandse Sofia bij een bank. Haar taak is voornamelijk het begeleiden van klanten naar hun gehuurde kluis. Op een dag treft ze een twijfelachtige klant knock-out aan bij de kluizen. Haar oog valt op papieren met een raadselachtige tekst. Haar nieuwsgierigheid is gewekt en in een fractie van een seconde neemt ze een onomkeerbare beslissing, ze neemt de papieren mee. Wanneer ze beseft dat deze papieren met maffiapraktijken te maken hebben, besluit ze aan de bel te trekken bij de FBI, maar daar nemen ze haar niet bepaald serieus. Wanneer haar oog daarna valt op een vacature bij een maffiabaas, strekt ze de stoute schoenen aan en besluit ze undercover te gaan als privé-kok.
Het zal nooit meer kaviaar zijn is een fijne mix tussen een intrigerende roman en een vrij luchtige thriller. Voor de basis van dit verhaal liet Marja West zich inspireren door waargebeurde praktijken van de New Yorkse maffia in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Wat deze thriller extra bijzonder maakt, zijn de diverse gedetailleerd beschreven Italiaanse gerechten, die als het ware als een kruidig briesje door het verhaal heen waaien. Daarnaast is er ruimte gehouden voor een beetje romantiek.
Een leuk weetje is dat Marja West dit boek samen schreef met haar dochter en chef-kok Anna Bontekoe. Het laat zich raden welke delen van haar hand waren. Achterin het boek vind je nog achttien kleurrijke en heerlijke vega(n) recepten. Een aangename aanvulling.
Het zal nooit meer kaviaar zijn is een aanrader voor crime-lovers en foodies. Origineel boek dat van het begin tot het einde blijft boeien.
Meer recensies lezen? Neem eens een kijkje bij indeboekenkast.com
Het zal nooit meer kaviaar zijn is een fijne mix tussen een intrigerende roman en een vrij luchtige thriller. Voor de basis van dit verhaal liet Marja West zich inspireren door waargebeurde praktijken van de New Yorkse maffia in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Wat deze thriller extra bijzonder maakt, zijn de diverse gedetailleerd beschreven Italiaanse gerechten, die als het ware als een kruidig briesje door het verhaal heen waaien. Daarnaast is er ruimte gehouden voor een beetje romantiek.
Een leuk weetje is dat Marja West dit boek samen schreef met haar dochter en chef-kok Anna Bontekoe. Het laat zich raden welke delen van haar hand waren. Achterin het boek vind je nog achttien kleurrijke en heerlijke vega(n) recepten. Een aangename aanvulling.
Het zal nooit meer kaviaar zijn is een aanrader voor crime-lovers en foodies. Origineel boek dat van het begin tot het einde blijft boeien.
Meer recensies lezen? Neem eens een kijkje bij indeboekenkast.com
1
Reageer op deze recensie