Spannende thriller

Sandra 06 januari 2025
De duisternis is het eerste deel uit een nieuwe serie van Ragnar Jónasson. Net als zijn vorige thrillers, speelt ook deze zich weer in IJsland af. Dit decor leent zich uitermate goed voor dit genre. De auteur weet dan ook op een natuurlijke wijze gebruik te maken van de elementen (veel donker, ijskoud, afgelegen plekken) om de sfeer en duisternis van de setting van het verhaal over te brengen.

Het boek heeft super korte hoofdstukken, een fijne schrijfstijl en leest enorm vlot. Ik had dit boek dan ook in één avond uit. Het helpt enorm dat de zoektocht naar de moordenaar van de vrouw erg spannend is. Hierdoor wil je als lezer ook graag door blijven lezen om achter de volledige waarheid te komen.

Het helpt ook dat het boek lekker dun is en minder dan 250 bladzijdes heeft. Ik vind dit met name zo fijn aan de boeken van Ragnar Jónasson. Hierdoor zitten er geen overbodige scenes in en wordt het verhaal niet langdradig. De personages hebben nog steeds voldoende diepgang waardoor ze niet oppervlakkig overkomen, zonder dat er te veel informatie wordt gegeven die niet relevant is.

De duisternis heeft een goed uitgewerkte plottwist die ik niet zag aankomen. Heel fijn om een thriller te lezen die niet direct voorspelbaar is. Bovendien zorgde het einde ervoor dat ik héél graag verder wil lezen in deze serie. Het tweede en zelfs het derde deel van deze serie zijn al uitgebracht, dus hopelijk worden deze ook snel naar het Nederlands vertaald. Ik ga het in ieder geval zeker in de gaten houden, want ik heb erg genoten van dit verhaal!

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Sandra

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.