Eigenwijze amateur-detective
De setting van het verhaal wordt direct goed geschetst waardoor het makkelijk is om erin te komen en het personage te begrijpen. Vera Wong is een 60-jarige Chinese vrouw die nogal een sterke mening heeft, en deze ook laat horen. Ik kan me voorstellen dat dit heel irritant is als het je moeder of bemoeizuchtige buurvrouw is. Maar als hoofdpersonage van een boek vond ik het hilarisch toepasselijk. Haar eigenwijsheid maakte dit personage zo leuk om over te lezen.
Vera Wongs ongevraagd advies aan moordenaars is een cosy crime boek waarin Vera als amateur-detective opzoek gaat naar een moordenaar. Je volgt de POV vanuit Vera, maar ook vanuit haar hoofdverdachten (Rikki, Julia, Oliver en Sana). Doordat ieder perspectief wel hetzelfde verhaallijn volgt, was dit voor mij niet verwarrend. Het was juist interessant om over hun achtergrond te lezen, steeds een stukje dichter bij de waarheid te komen en hun vriendschap te zien ontstaan.
Het plot zorgde in combinatie met de korte hoofdstukken ervoor dat ik wilde doorlezen. Maar voor mij maakte Vera dit boek. Ik heb het dan ook met veel plezier gelezen terwijl ik genoot van een kopje Chinese Oolong thee.
Ik heb een recensieexemplaar ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
Ik heb een recensieexemplaar ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.