Ijskoude kerstboomkwekerij á la Gilmore Girls
De christmas tree winkel is het 3e deel van de Dream Harbor serie van Laurie Gilmore. Van Harper Collins kreeg ik een recensie exemplaar.
Door de cover kom je al helemaal in de cosy kerstsfeer: sneeuw, kerstlichtjes, een kerstboomkwekerij en een hondje...en het boek stelt zeker niet teleur!
Kira haat kerst, maar heeft wel net een kerstboombedrijf overgenomen in het gezellige plaatsje Dream Harbor. Bennett logeert tijdelijk bij zijn zus in Dream Harbor, en komt tijdens een wandeling met zijn honden de grumpy eigenaresse van de kerstboomkwekerij tegen. Bennett is een vriendelijk, hulpvaardige man, maar is zich zeer bewust van zijn valkuil: te hulpvaardig zijn waardoor mensen misbruik van hem kunnen maken. Kira heeft zo haar eigen rugzak: een rebelse dame die koste wat kost wil laten zien dat het allemaal wel zelf kan, en geen hulp nodig heeft van haar rijke familie of hulpvaardige, knappe mannen.
Ik ben dol op Dream Harbor! Dit keer staat Kira centraal, die al kort haar (grumpy) opmars maakte in deel 2. In dit verhaal komen de personages van de vorige delen ook weer in beeld, net zoals het Pumpkin Spice cafe, dat is een leuk detail. Het boek is overigens prima te lezen als losstaand verhaal.
De personages Kira en Bennett zijn heel mooi uitgediept. Je ziet ze worstelen met sommige aspecten. Kira wil alles graag alleen doen, en vind zichzelf helemaal niet aardig. Bennett is een echt Mr Fix-it die een mooie ontwikkeling doormaakt.
De (ijskoude) kerstboomkwekerij is natuurlijk een geweldig decor voor een kerstverhaal. Af en toe vond ik de verhaallijn wel wat traag, het draait uiteindelijk vooral om de relatie tussen Kira en Bennett, terwijl er nog een leuke andere verhaallijn is: dat er een 'iets' begraven zou liggen op het terrein van de kerstboomkwekerij. Helaas is deze verhaallijn van ondergeschikt belang, terwijl het juist wat meer afwisseling en spanning geeft. Ik had er graag wat meer over gelezen, maar het komt uiteindelijk wel weer goed. Het is een mooi afgerond verhaal.
Het valt wel mee met de spice in dit deel, al heeft de auteur geprobeerd om geen mierzoet verhaal te schrijven. Het voegt voor mij niet echt iets toe. Ik vond de Cinnamon Bun boekwinkel (deel 2) net iets beter, juist door de 2e verhaallijn, daarom krijgt dit boek 3 1/2 ster van me.
Hou je van small-town romance á la Gilmore Girls, sneeuwstormen, kerstbomen, honden en de trope grumpy/sunshine? Dan is dit boek zeker een aanrader!