Heerlijk zomerse thriller in Domburg
Kiki van Dijk heeft een nieuwe thriller geschreven, met dit keer het Zeeuwse Domburg als locatie! Ik was erg benieuwd, en kreeg van Xander uitgevers een recensie exemplaar.
Modeontwerpster Tara keert voor de zomer terug naar het landhuis van haar familie in Domburg. Ze ontmoet daar haar oude jeugdvriend Olivier. Het lijkt een geweldige zomer te worden met oude vrienden, maar dan wordt de opa van Olivier dood gevonden in de duinen. Een paar uur later wordt er nog een oude man vermist. Tara en Olivier gaan op onderzoek, waar ze een groot geheim ontdekken...
Het verhaal begint al spannend zodat je meteen gegrepen wordt. Het verhaal wisselt af tussen 2023 (het verhaal van Tara) als het jaar van de watersnoodramp in 1953, die het verhaal van bediende Mieke verteld. Ik vind het fijn om zo afwisselend te lezen en zo komen er steeds meer puzzelstukjes bij elkaar en begrijp je waarom deze verschillende verhalen met elkaar te maken hebben.
Het onderzoek brengt Tara naar Dubai, wat heel beeldend beschreven is. Je voelt de beklemmende hitte bijna!
Tot het einde toe bleef het spannend en vroeg ik me af hoe het zou aflopen. Daarom had ik dit boek in no-time uit. Behalve een spannende, knap in elkaar gezette thriller, is het voor mij extra leuk omdat ik als Zeeuwse echt alle plekken herken. Domburg is en blijft één van de mooiste dorpen van Zeeland!
Een heerlijke, zomerse thriller met een vleugje historie. Dikke aanrader!
Een heerlijke, zomerse thriller met een vleugje historie. Dikke aanrader!