Pareltje!

Sandra0004 02 april 2025 Auteur
Het Kustpad is een Zeeuwse thriller gebaseerd op waargebeurde feiten. Ellen de Vriend, een Zeeuwse auteur en journalist, heeft al meerdere thrillers op haar naam staan. Natuurlijk is mijn interesse gewekt als rasechte Zeeuwse en van uitgeverij September kreeg ik een recensie exemplaar.

Katja en Job zijn Zeeuwse rechercheurs en gaan naar een plaats delict waar een jonge vrouw, een backpacker, is vermoord. Ze liep het bekende Kustpad. Er blijkt een overeenkomst te zijn met een andere zaak van vijf jaar geleden. De rechercheurs doen schokkende ontdekkingen die steeds gruwelijker worden: niet alleen meer slachtoffers maar ook meer daders!

De Vriend neemt je vanaf het eerste hoofdstuk mee in een spannend, soms ook schokkend verhaal. Het is gebaseerd op waargebeurde feiten, dat maakt het nog eens extra huiveringwekkend. Achterin het boek (niet naar toe bladeren als je nog aan het lezen bent ivm spoilers!) staan krantenartikelen, ook in het nawoord wordt uitgelegd wat waar gebeurd is.

Het Kustpad vertelt het verhaal vanuit verschillende personages, waarbij rechercheur Katja de sleutelfiguur is. Het boek is een combinatie van een spannende thriller en een wandelverhaal รก la het Zoutpad, want het bekende wandelpad en de Zeeuwse en Vlaamse plaatsen zijn bijzonder gedetailleerd beschreven. Voor mij een feest van herkenning!

Het verhaal verloopt vlot en je komt steeds meer (door de ogen van Katja) te weten, waardoor het boek eigenlijk niet meer weg te leggen is. Soms zit er wel een herhaling in omdat Katja dan de feiten weer op een rij zet, maar dat is niet heel vervelend. De waargebeurde feiten maken het boek extra bijzonder, maar ook schokkend. De Vriend heeft zeer goede research gedaan en dat komt het boek zeker ten goede. De combinatie van het langeafstandswandelen, het beschrijven van de Zeeuwse plaatsen (voor mij natuurlijk extra leuk), het speuren en puzzelen rondom de moorden en het feit dat het waargebeurd is, maakt dit boek voor mij een pareltje is die ik in no-time heb gelezen. Pas op, het kan best schokkend zijn.
Een dikke aanrader!

Meer recensies van Sandra0004