Fake dating romcom

Sandra0004 30 oktober 2024 Auteur
De Spaanse auteur Elena Armas werd bekend en een echte Tiktoksensatie door haar debuut De Spaanse Liefdesleugen. Het Verlovingsdilemma is inmiddels haar vierde boek. De Nederlandse vertaling is net verschenen door uitgeverij Zomer & Keuning. Het Verlovingsdilemma is mijn eerste kennismaking met deze auteur. Ik mocht meedoen aan de blogtour rondom de release van de Nederlandse vertaling en kreeg dit recensie exemplaar.

De paarse cover ziet er veelbelovend uit en springt in het oog door de boerderijdieren en de koffiebar. In dit verhaal draait het om Josie, een dorpsmeisje en eigenaresse van een koffiebarretje. Ze heeft alles om gelukkig te zijn, al is ze niet erg gelukkig in de liefde, want ze is al vier keer verloofd geweest. Met verschillende mannen. Maar geen enkele verloving draaide op iets uit. Josie heeft dus een beruchte reputatie. Plots duikt er een PR dame op, die Josie aan de deur overvalt en kenbaar maakt dat haar vader, die altijd afwezig was en ook nog eens beroemd blijkt te zijn, opeens contact wil en haar wil introduceren als zijn dochter. Voor de hele wereld! En dan gaat het snel, want met haar reputatie maakt ze uiteraard geen beste beurt. Wanneer de nietsvermoedend knappe Matthew, een vriend van Josie's zus stomtoevallig langsloopt, neemt Josie paniekerig een besluit. Ze benoemt hem plots tot haar verloofde. Matthew vind het best en speelt het spel maar mee, maar is hun relatie wel zo tijdelijk als dat de bedoeling was? En zal deze verloving Josie's reputatie slechte redden?

Alles in dit vrolijke verhaal draait om fake-dating en slow burn. Het verhaal begint goed en de situatie wordt meteen geintroduceerd door de komst van de PR dame en de vader van Josie die haar wil introduceren in de hele wereld. Dat trok zeker mijn aandacht. Maar daarna werd het verhaal ietwat langdradig, maar wel met de nodige humor en hilarische situaties. Toch miste ik, ondanks de lengte van het verhaal, wat diepgang van de personages. Josie is een heel leuk personage, ik had wel meer willen weten over de andere mannen in haar leven. En wie houdt er nu niet van zo'n geweldige man als Matthew!

Het Velovingsdilemma is een vrolijk verhaal rondom fake-dating in een smalltown setting, met leuke personages (voor de knorrepot Moe heeft mijn hart gestolen!) en veel cosy vibes.

Meer recensies van Sandra0004