Fijn naslagwerk en 100-dagenplan
Heb je ook goede voornemens zoals gezonder eten en meer bewegen?
Dan is dit een perfect passend boek!
Lang zullen we leven is een prachtig (felroze) boek vol informatie over voeding, bewegen en gezond verouderen. Dr Servaat Bingé is arts en auteur, en is een expert in levensstijlgeneeskunde. Met zijn kennis en informatie krijg je tal van tips en inspiratie om op een gezonde manier te verouderen. Het boek is vooral interessant voor 40+ ers die bewust zo lang mogelijk fit en vitaal willen blijven. Verouderen doen we allemaal, maar dit kun je op een gezonde en verantwoorde manier doen!
' aging is an extraordinary process where you become the person you allways should have been'.
Naast de informatie staat er in dit boek ook een test om je biologische leeftijd te testen (op papier of met een QR code online), en een 100 dagen plan waarin je elke dag een opdracht of taakje krijgt om je nieuwe gezonde levensstijl zolang mogelijk vol te houden.
Het stuk over mensen in de Blue Zone vond ik erg interessant. In deze zones in de wereld blijken mensen bovengemiddeld oud te worden. Wat is hun geheim? Niet alleen voeding en beweging blijkt belangrijk. Ook sociale contacten en zingeving blijken een grote rol te spelen!
De hoofdstukken zijn overzichtelijk ingedeeld zodat je snel wat kunt opzoeken. Dit boek is een aanrader door de talloze informatie en handige zoekindex.
Ik ben blij dat ik van Lannoo uitgevers een recensie exemplaar mocht!
Dan is dit een perfect passend boek!
Ik ben blij dat ik van Lannoo uitgevers een recensie exemplaar mocht!