Sfeervol en hilarisch
Op glad ijs van Angelique Haak is het eerste deel uit de serie 'de bucketlistblunders'. Van de Verhalenfabriek mocht ik een recensie exemplaar.
Saar wordt op oudejaarsavond gedumpt door haar vriend Laurens met wie ze juist zou gaan intrekken. Hij vond de relatie, lees:haar, te saai en te voorspelbaar. Saar is troosteloos, maar maakt dan een plan om hem terug te winnen door spannend en onvoorspelbaar te worden: Super Saar! Ze maakt een lijst met spannende dingen waarbij ze flink uit haar comfortzone moet gaan en door hem dit te laten weten, hoopt ze zijn liefde weer terug te winnen. Gecoached door haar vriendin Daisy, die een stroopwafelwinkel heeft onder haar appartement, maakt ze een plan. Helaas gaat Daisy nét voor een tijdje naar Amerika en neemt haar broer Matt de zaak een tijdje over. Houdt Saar haar bucketlist vol?
Wat een leuk en hilarisch verhaal is dit! Haak maakt de dialogen heel natuurlijk en stopt veel humor in het verhaal. Saar is een heel klungelig en lief personage die je in je hart sluit. Het liefst zit ze op haar vertrouwde kruk haar vertrouwde choco mellow te drinken om daarna te gaan netflixen in haar eenhoorn onesie. Tja, dat herken ik wel! De andere personages zijn ook erg goed uitgewerkt, zoals de avontuurlijke Daisy en haar lieve broer Matt.
Ik heb enorm genoten van dit verhaal, de sfeer van de stroopwafelwinkel en de prachtige etalages die Saar kan maken. Het verhaal deed me erg denken aan New York, New year, New you., een Engelstalige romcom die ik begin dit jaar gelezen had met dezelfde thema's, maar daar had ik ook enorm van genoten.
Dit deel krijgt een vervolg, dus hou rekening met een niet afgerond verhaal. Maar dit heerlijke humorvolle en sfeervolle verhaal raad ik zeker aan!