Spannende thriller voor oud en nieuw
Vijf voor twaalf is een korte thriller, geschreven door Marjolein van der Gaag, een voor mij nog onbekende auteur. Van de Verhalenfabriek ontving ik een recensie exemplaar. De cover past perfect bij oud en nieuw!
Op oudejaarsavond is het bijna middernacht, als Ella plots ontdekt dat haar vriend Freek verdwenen is. Ze zijn met hun vriendengroep in een villa om oud & nieuw te vieren, dus is het heel vreemd dat Freek opeens weg is. Ella is in alle staten. Freek deed de laatste tijd wel vreemd, maar ja, dan ga je toch niet zomaar weg, zonder jas notabene. wat is er aan de hand, en waar is hij?
Het verhaal begint met een flash forward en je voelt meteen de spanning. Daarna wordt het verhaal om beurten door de ogen van Ella en wat andere vrienden vertelt. Al snel krijg je in de gaten dat sommige vrienden wellicht iets meer weten. Het verhaal leest vlot, en telkens krijg je iets meer te weten over de verdwijning waardoor de spanning toeneemt.
Knap hoe Van der Gaag in een kort verhaal een compleet en spannend verhaal kan neerzetten. Het oud en nieuw thema voegt zeker iets toe, en is natuurlijk perfect voor deze tijd van het jaar.
Het verhaal is niet voorspelbaar, heeft verschillende wendingen en daar hou ik van. Het deed me een beetje denken aan De Jachtpartij van Lucy Foley, waar ik vorig jaar erg van genoot. De vriendengroep, de geheimen, de onderlinge relaties...het leest als een trein en krijgt daarom vijf sterren van me.
Een heerlijk korte novelle om het oude jaar mee uit te luiden!
Een heerlijk korte novelle om het oude jaar mee uit te luiden!