Geweldig plot!!
Via de LS Sterrenthriller leesclub mocht ik "De Val van Tammy Davidson" van Lex Passchier lezen, Lex Passchier is scenarioschrijver van bekende televisieseries als Baantjer, Grijpstra en De Gier, Gooische vrouwen, Moordvrouw en Oogappels en dit is zijn 2e thriller.
Wat hebben Puck en Jonathan met elkaar te maken? Het is lastig om meer over de verhaallijnen te vertellen zonder een tipje van de sluier op te lichten i.v.m. het plot. Want die is werkelijk briljant, ik heb al heel veel boeken gelezen maar deze staat in mijn geheugen gegrift.
Wat mij erg aanspreekt is de beeldende manier van schrijven, hieruit kun je aflezen dat Lex Passchier een scenario-schrijver is. Daarnaast is hij zeer goed in het weergeven van de karakters in al hun facetten. en verweeft hij de actualiteit op zeer geraffineerde manier in dit boek.
En waarom dan toch maar 3 sterren na al deze loven woorden? Er wordt in het verhaal veelvuldig gebruik gemaakt van dagboekfragmenten. Veel lezers hebben daar geen moeite mee, ik ben daarin hoogstwaarschijnlijk de uitzondering op de regel. Het trekt mij uit mijn leesflow en ik stoor me daar aan. Desalniettemin is dit boek zeker een aanrader voor de thrillerliefhebbers die van een uitdaging houden!