Spannende pageturner
24 februari 2024
Ik mocht het boek Geen weg terug van Marie José Verweij lezen.
Het verhaal begint met Walter, een 57 jarige basisschoolleraar die al een tijdje het idee heeft dat één van zijn leerlingen en zijn zusje worden verwaarloost en misschien zelfs mishandelt.
Als hij na een melding bij Veilig Thuis te horen krijgt dat er onderzoek is gedaan naar het gezin maar er geen actie wordt ondernomen kan hij niet meer logisch denken. Hij neemt het meisje Mila van twee jaar mee naar zijn huis waar hij alleen woont na het overlijden van zijn vrouw.
Goede intenties, maar slechte uitwerking zoals Walter zegt.
Het boek volgt beurtelings het verhaal van Walter, Cynthia en Iris en Michael.
Iris die een bipolaire stoornis heeft en na een opname in een ggz-instelling haar leven weer op de rit probeert te krijgen.
Michael de tweelingbroer van Iris die zielsveel van zijn zusje houd en er alles aan doet om haar te helpen.
Cynthia de wanhopige moeder van de verdwenen peuter.
Al deze karakters worden goed uitgewerkt. Je kan je in ieder personage wel verplaatsen.
Ik heb het boek in één adem uitgelezen. Het is een razendspannende psychologische thriller die je telkens op het verkeerde been zet. Ik lees vaak thrillers en het gebeurt regelmatig dat ik halverwege een boek al een idee heb hoe het verhaal zich ontwikkelt. Dit boek is onvoorspelbaar. Onverwachte wendingen maken dat je geen idee hebt hoe dit afloopt. Het leest door de korte hoofdstukken ook erg prettig. De spanning wordt goed opgebouwd.
Kortom een echte pageturner waarvan ik heb genoten. En dik verdient 5*
Goede intenties, maar slechte uitwerking zoals Walter zegt.
Het boek volgt beurtelings het verhaal van Walter, Cynthia en Iris en Michael.
Cynthia de wanhopige moeder van de verdwenen peuter.
Kortom een echte pageturner waarvan ik heb genoten. En dik verdient 5*