Sfeervol en spannend
17 januari 2024
Ik las Manila Madness van Eugeen van Aerschot.
Ik heb Een kras op haar ziel ook gelezen en vond dat een origineel boek. Manila Madness is het tweede boek met dezelfde hoofdpersoon dus ik was erg benieuwd
Manila Madness speelt zich grotendeels af in Manilla de hoofdstad van de Filippijnen. De sfeer van Manilla wordt goed beschreven. Je voelt de drukte van een wereldstad met zijn hypermoderne winkelcentra waar mensen shoppen, een hapje eten en drinken in de food centers en lekker kunnen afkoelen door de airconditioning. De lokale bevolking die hun best doet om de aandacht van de 'rijke' buitenlanders te trekken. Buiten de luxe shopping mall de hitte en uitlaatgassen. De luxere hotels. De kleine restaurantjes met enkel locale gerechten. De taxichauffeurs die een centje willen bijverdienen.
In deze stad logeert een Belgische journaliste voor de tweede keer van haar leven. Ze is hier op verzoek van een belangrijk " zakenman " die haar in België heeft benaderd. Het is de bedoeling dat ze contact legt met een hoge politiefunctionaris en van hem enkele belangrijke papieren ontvangt met een sleutel. Omdat zij al eerder een niet zo fijne aanvaring met deze politieman heeft gehad ziet ze daar best tegen op. Ze heeft er flink wat geld voor ontvangen om deze klus te klaren en er zijn nog meer redenen waarom ze wel door moet zetten. Samen met haar Filippijnse vriendin neemt ze het op tegen de maffia en de CIA.
Soms is het verhaal een beetje ongeloofwaardig maar het is een spannend boek en het leest als een trein. Er komen veel typisch Belgische uitdrukkingen in voor maar dat is totaal niet storend. Integendeel het geeft het boek een bepaalde charme.
De auteur geeft aan dat de belevenissen zijn gebaseerd op zijn eigen ervaringen
Het is leuk als je het eerste boek ook hebt gelezen maar niet noodzakelijk. Als er wordt gerefereerd aan eerdere gebeurtenissen dan wordt er gelijk uitleg bij gegeven.
Ik heb het boek met plezier gelezen. Ik hoop op een derde boek over de avonturen van Karen en haar vriendin Gina.
De auteur geeft aan dat de belevenissen zijn gebaseerd op zijn eigen ervaringen