Spannend met een onverwachtse ontknoping
01 februari 2024
Ik las het boek Nooit meer thuis van Inge Spaan.
Het verhaal: Malendorp, een dorp met 1500 inwoners waar de meeste mensen elkaar in ieder geval van gezicht kennen en de roddels niet van de lucht zijn. Er is maar één school. In dit dorp verdwijnt een meisje van 11. Het laatst gezien toen ze haar hondje ging uitlaten.
We volgen het wel en wee van Nicoline, getrouwd met Evert en van hun dochter Tessa.
Ook volgen we het leven van Meriam die in scheiding ligt met Patrick en van hun twee kinderen Benthe en Cas.
Het boek behandelt pesten op school, de gevolgen die dit heeft voor degene die wordt gepest en de gevolgen voor de pesters zelf. Ook lezen we hoe een kleine opmerking een groot misverstand kan veroorzaken. Wat duidelijk naar voren komt is de liefde van moeders voor hun kinderen en hoe ver sommige mensen gaan om hun kinderen te beschermen. Een moment van het verliezen van zelfbeheersing heeft in dit geval grote gevolgen.
Hoewel je al van te voren ziet aankomen wie betrokken is bij de vermissing blijven er nog genoeg vragen over.
Het is een vlot geschreven spannende psychologische thriller. Het einde zag ik niet aankomen en voelde voor mij niet terecht
In het begin had ik nogal wat moeite met het heen en weer switchen in de tijd. Ik vond het verwarrend. Naarmate ik vorderde in het boek las het gemakkelijker en begon het te wennen.
Ik ga absoluut meer boeken van deze auteur lezen.
Ik ga absoluut meer boeken van deze auteur lezen.