Totaal beduusd
Zo nu en dan komt er een boek voorbij dat je totaal beduusd achterlaat. Een klein leven is zo'n boek. Het greep me bij de strot en ik kon het niet wegleggen.
Een klein leven gaat over vriendschap, maar het gaat vooral over Jude en Jude heeft geen makkelijk leven gehad. Dat is nog zwak uitgedrukt. Het leven is ronduit schofterig tegen hem geweest, hoe schofterig wordt geleidelijk aan prijs gegeven. Ik kon niet anders dan hem en de mensen om hem heen in mijn hart sluiten. Ik heb meegeleefd, mee gelachen en mee gehuild. Toen ik het uit had, had ik echt gevoel dat ik een aantal mooie mensen heb leren kennen en weer ben kwijt geraakt. Prachtig boek dat ik zeker nog een keer ga lezen.