Over moederschap?

Sanna Es 16 februari 2022 Auteur
Ik zag de korte serie eerder dan ik het boek las, waardoor de beelden al ingekleurd waren. Ik was benieuwd hoe het boek zich verhoudt tot de versie op Netflix of was het Prime.

Ondanks dat ik het verhaal in grote lijnen dus al kende, wist het me toch te boeien. Dat komt ook doordat de serie niet heel correct alle gebeurtenissen volgt. Sommige zaken zijn weggelaten, anderen toegevoegd of uitgebreid.

Er wordt gezegd dat het verhaal over moederschap gaat.

Ik vind dat het vooral gaat over niet weten wat anderen drijft en dat vooral wel willen weten. Over iets wat je aangedaan wordt, hoe klein of groot ook, en dat de ander betaald willen zetten. Over wat ouders, zonder het misschien te willen, mee, of juist niet meegeven aan hun kinderen.

Het gaat over ego's en koste wat kost willen bereiken wat je voor ogen hebt.

En ja, het gaat ook over moeders die doen wat ze het beste lijkt.

Fijne schrijfstijl waardoor je blijft lezen. Personages hadden wat mij betreft nog wel iets meer uitgediept mogen worden. Nu blijven ze, op een paar uitzonderingen na, vrij vlak. Dit komt in de serie beter uit de verf.

Meer recensies van Sanna Es