Stiekem verliefd
Stiekem Verliefd volgt het verhaal van Juul, een jonge vrouw die na haar breuk met haar ex, Rogier, probeert haar leven weer op de rit te krijgen. Terwijl ze nog steeds met haar gevoelens voor hem worstelt, ontmoet ze de charmante barman Colin. Juul komt voor een moeilijke beslissing te staan: blijft ze vastklampen aan het verleden of durft ze zich open te stellen voor nieuwe mogelijkheden?
Dit boek combineert romantiek met een diepere boodschap over zelfliefde en het proces van loslaten. Het gaat verder dan alleen de gebruikelijke liefdesperikelen. Juul is een herkenbaar personage, vooral voor wie weleens heeft geworsteld met twijfels over het verleden en de stap naar iets nieuws. Wat dit verhaal sterk maakt, is de onderliggende boodschap: kiezen voor jezelf en je eigen waarde erkennen, zelfs als dat moeilijk is.
Juuls naïviteit kan soms wat frustrerend zijn, maar juist daardoor voelt ze menselijk en levensecht. De schrijfstijl is vlot en afwisselend, met een goede balans tussen humor en emotie, waardoor je moeiteloos door het verhaal heen leest.
Toch blijft het einde wat open, wat voor sommige lezers een minpunt kan zijn. Persoonlijk vond ik dit jammer, maar het biedt tegelijkertijd ruimte voor een mogelijk vervolg.
Al met al is Stiekem Verliefd een korte, maar gelaagde novelle die je laat nadenken over de keuzes die je maakt in de liefde en in het leven. Het is een ideale leeservaring voor een moment van ontspanning, vooral voor wie even wil stilstaan bij de thema’s van liefde en zelfontdekking.