Opnieuw een emotionele pageturner!
Het begin is weer een heerlijk verhaal geschreven door Jerrad Hoff. De lezer stapt het interessante leven van Evy Latour binnen, die haar luxeleventje in New York definitief achter zich wil laten. Terwijl ze onderweg is om opnieuw te beginnen in South Carolina, wil je als lezer graag weten waarom ze deze beslissing heeft genomen. De spanning wordt nog eens extra opgebouwd als duidelijk wordt dat ze is getraceerd door degene die ze in NY heeft achtergelaten. Al snel heeft Evy in South Carolina een leuke baan en een paar vriendinnen. En het belangrijkste: ze kan al haar keuzes zelf maken. Dan ontmoet ze Ansel met wie ze het heel goed kan vinden.
De verhaallijn gaat over het leven van Evy Latour en de keuzes die ze in haar leven maakt. De schrijver weet in de huid van Evy te kruipen en zet daardoor een bijzonder sterk en mooi karakter neer. Gaandeweg het verhaal leer je haar steeds beter kennen en daardoor begrijp je haar beslissingen.
Ansel Benning met dubbel n is een bijzondere man. In het begin van het verhaal vormde ik een beeld van Ansel en Evy in mijn hoofd, maar dat moest ik even bijstellen toen ik op een later moment achter het leeftijdsverschil kwam, en dat zorgde ervoor dat ik opnieuw in het verhaal moest komen. Gelukkig duurde dat door de sympathieke personages niet lang, en kon ik weer heerlijk verder lezen.
Door de vlotte schrijfstijl komt het verhaal beeldend tot leven. De schrijver weet de achtergrond van de personages perfect te gebruiken om een bepaalde sfeer neer te zetten. Ook de verhuizing met Ansel naar een bijzondere plek in Amerika sluit hier naadloos op aan.
Het begin is een onroerend verhaal. Hoewel de verhaallijn gaat over het leven van Evy Latour nadat ze uit haar Glitter & Glamour leven is gestapt, is haar leven nog steeds interessant. Tijdens het verhaal had ik regelmatig het voel dat er elk moment iets verschrikkelijks kon gebeuren en dat gunde ik Evy en Ansel niet. Misschien kwam dit door mijn ervaring met de andere boeken van Jerrad Hoff. Aan het einde van het verhaal werd ik een beetje onrustig: waar ging dit heen? Tot ik het plot las… Prachtig! Wauw… met een brok in mijn keel sloeg ik de laatste bladzijde om. En zo schreef Jerrad Hoff weer een verhaal dat ik niet snel ga vergeten.
Dit boek was een totaal andere leeservaring dan de andere boeken die ik van deze schrijver heb gelezen, maar zeker niet minder mooi! Opnieuw een pageturner!
Insta: schaapjeschrijft
Insta: schaapjeschrijft