Even stilstaan…

Saskia I. 30 maart 2025

Een pimpelmeesje dat tijdens een wandeling voor mij uit blijft vliegen, opvallend veel haagwinde onderweg, een mooi gekleurde mot die op mijn arm landt, veel mist op een nieuwe bestemming… Misschien wil het universum mij op deze bijzondere momenten wel een boodschap geven?

In ‘De Tekens op je pad’ van Petra van Dreumel vond ik alvast telkens een mooie betekenis. Voor mij persoonlijk was het telkens een momentje van inzicht of bezinning. Even stilstaan bij de gebeurtenissen of gevoelens in mijn leven. Mooi, mooi!

Maar dit boek werkt vanuit verschillende invalshoeken. Hou je van symboliek of leef je meer intuïtief? Iedereen vindt hier wel iets moois of persoonlijks in. Petra van Dreumel zorgde voor tekst én illustraties in dit zeer toegankelijk boek. Ze neemt je eerst mee op een zoektocht naar betekenis, naar interpretatie. Nadien komen er verschillende categorieën aan bod (dieren, planten, symbolen…) met een fijne toelichting.

Ben jij een natuurmens, nieuwsgierig, bewust, speels… dan is ‘De tekens op je pad’ echt iets voor jou! Hier ligt het steeds binnen handbereik. Soms om gewoon eens te doorbladeren en te genieten van de illustraties, maar vaak ook om die mooie onverwachte tekens eens op te zoeken. Ook fijn als cadeautje, voor die lieve en bewuste mensen om je heen.

Meer recensies van Saskia I.