Heerlijke feelgood, recht uit het hart!
Marieke Douwes heeft weer een heerlijke feelgood geschreven. Ook heel fijn dat ze een stukje uit haar persoonlijk leven als inspiratie voor dit verhaal heeft gebruikt.
Esmeralda is de eigenaresse van De Smaragd, een gezellig winkeltje met edelstenen, dromenvangers en aanverwanten. Als Mark, een oude bekende, plots in haar winkel staat is Esmeralda een beetje overdonderd. Ze had vroeger een oogje op hem, maar hij zag haar niet staan. Deze ontmoeting zou nu wel eens voor een ommekeer kunnen zorgen.
Marieke Douwes zet haar hoofdpersonages zeer realistisch neer. Esmeralda met beide voetjes op de grond, zij ziet zoveel moois in de kleine dingen van het leven, zij hecht waarde aan het alledaagse. Maar ze is wel terughoudend in de liefde omdat ze eerder gekwetst is geweest. Mark is haar tegenpool. Hij is materialistisch ingesteld, vindt status en mooie vrouwen zowat het belangrijkste in zijn leven. En hoe mooi is het dan als beiden een heuse evolutie doormaken!
Mijn hart in jouw handen bevat een goede dosis humor, een klein beetje drama, zeer mooie levenslessen en dit alles zonder overdreven sentimentaliteit. Het romantische aspect ontbreekt uiteraard niet, maar gelukkig laat Marieke Douwes ook nog wat aan de verbeelding van haar lezers over. Haar ervaring als hartpatiƫnt heeft ze knap verwerkt in dit verhaal. Zeer realistisch en intens, maar ook informatief en interessant. Het is heel fijn om Marieke Douwes zo te zien groeien als auteur. Ik was best kritisch over haar debuut Klavers, Edelweiss & Sachertorte. Maar haar enthousiasme was toen al opvallend aanwezig. Met De duinen van Westzand wist ze mij zeker te overtuigen en nu heeft ze met Mijn hart in jouw handen absoluut haar plaats verdiend tussen de feelgoodauteurs!
Ik heb genoten van dit verhaal over vriendschap en familie en was het meest ontroerd door mooie kleine momenten. En zo zet het boek echt wel aan tot nadenken. Wat is er werkelijk belangrijk in het leven?