Nog steeds relevant!
Vijf lezingen die Doris Lessing gaf in 1985 en die qua inhoud nu nog heel relevant zijn, helaas.
Dit boek is gebaseerd op de vijfdelige Massey-lezingen die onder dezelfde titel in oktober 1985 werd uitgezonden, als onderdeel van de serie ‘Ideas’ van CBC Radio.
“In een van de vorige lezingen heb ik gezegd dat het niet meevalt een lichtpuntje te ontdekken in een wereld die je in toenemende mate met afschuw lijkt te vervullen. Je hoeft alleen maar naar het nieuws te luisteren om de indruk te krijgen dat je je in een gekkenhuis bevindt.
Maar wacht even - we weten allemaal dat het nieuws gebracht wordt op een manier die het meeste effect beoogt, dat slecht nieuws kennelijk effectiever is om onze aandacht te trekken dan goed nieuws, op zichzelf al een interessante kanttekening bij de menselijke aard.”