Prachtig debuut
Prachtig debuut
Dit boek speelt zich af in Zaandam en omstreken rond 1912-1917.
In dit boek volg je de verhalen van drie vriendinnen Noor, Fieke en Annabel.
De voornaamste persoon om wie dit boek draait is Noor.
Noor haar ouders runnen een chocoladefabriek waarvan het lot in haar handen komt te liggen.
Doordat het verhaal verteld wordt vanuit verschillende oogpunten leer je de karakters goed kennen. Hierdoor krijgt het verhaal voldoende diepgang.
Persoonlijk vind ik het interessant om het verhaal vanuit meerdere personen te lezen. Echter is er hier en daar wel overlapping in het verhaal waarbij je meerdere gebeurtenissen leest vanuit een ander oogpunt.
Dit was niet dermate veel dat het storend was.
Jorinde Molenaar heeft een prettige vlotte schrijfstijl waardoor je het boek niet snel weg kunt leggen. Het lijkt alsof je in het verhaal bent hierdoor. Gebeurtenissen worden naar mijn idee voldoende behandeld, maar ook niet te uitgebreid verteld waardoor het allemaal goed te volgen is.
De historie komt ook goed terug in het boek waardoor je als lezer weet dat de schrijver zich goed verdiept heeft. Dit vind ik persoonlijk echt een pluspunt.
Ik kijk erna uit om de volgende twee delen te mogen lezen!
Kortom, voor een debuut vind ik dit een heel sterk boek.
Dit boek speelt zich af in Zaandam en omstreken rond 1912-1917.
In dit boek volg je de verhalen van drie vriendinnen Noor, Fieke en Annabel.
De voornaamste persoon om wie dit boek draait is Noor.
Dit was niet dermate veel dat het storend was.
Ik kijk erna uit om de volgende twee delen te mogen lezen!
Kortom, voor een debuut vind ik dit een heel sterk boek.