Alles beter dan een museum?!

De geheim-serie van Leopold blijft maar delen opleveren die alleszins de moeite waard zijn. Eerder beoordeelden wij al Het geheim van de gevaarlijke museumschat (ondanks het woordje museum niet te vergelíjken met dit boek), Het geheim van de Youtube-ster (mijn favoriet van de afgelopen 5 jaar) en Het geheim van de grote race (over Formule-1). Dit is weer zo'n deel dat een groot aantal kinderen leuk zal vinden.

Het boek begint met het veelzeggende hoofdstuk: 'Alles beter dan een museum'. Gijs wil echt niet naar het museum met zijn ouders en zusje. Hij kan wel wat beters bedenken in de vakantie. Maar ze gaan toch, omdat er een heel bijzondere tentoonstelling is van diamanten sieraden. De schrijfster snapt kinderen goed: als je met tegenzin ergens bent, ga je op andere dingen letten. De beveiliging bijvoorbeeld, of wie er allemaal zijn.
Dit mondt uit in een erg spannend avontuur dat het midden houdt tussen een detective, een ontsnapping en een reddingsoperatie.

Een deel dat kinderen die niet van grote-mensen-musea houden (de meeste kinderen dus) aanzet hun fantasie de vrije loop te laten met een museum in de hoofdrol en nieuwsgierig maakt om tóch een keer naar dat museum te gaan...

Meer recensies van Norma Meeuwissen