Mooi, beeldend verslag van een helende reis

schrijfMeike 10 februari 2025
Dit is het vervolg op de Paardenjongen, maar is ook prima los daarvan te lezen. Rupert Isaacson beschrijft de zoektocht naar heling (niet genezing!) voor zijn ernstig autistische zoon Rowan. De reguliere zorg heeft weinig geholpen, dus zoeken ze nu hulp van sjamanen. Ze maken drie reizen naar verschillende sjamanen om healing te ontvangen. Deze reizen zijn best een uitdaging met een autistisch kind, een taalbarrière en een cultuurkloof. Rupert schrijft heel open over zijn hoop, angsten, de vragen die hij heeft en zijn zoektocht. Hij beschrijft zowel de liefde en dankbaarheid die hij voelt als ook de frustratie die vele ouders van kinderen met autisme zullen herkennen.
Naast de reizen beschrijft hij ook hoe New Trails opgezet wordt door hem en een paar anderen bij gebrek aan een passend onderwijssysteem voor Rowan. Het is inspirerend om te lezen hoe dit tot stand komt en waar dit project toe geleid heeft.
De schrijfstijl is prettig, ik las het boek zo uit. Een aanrader voor iedereen die interesse heeft in autisme, sjamanisme, alternatieve geneeswijzen, helende reizen en alternatieve onderwijsmethoden.

Meer recensies van schrijfMeike