Een wervelwind van emoties
Evi beschrijft haar leven in alle eerlijkheid, naakt en rauw, zonder de scherpe randjes toe te dekken. Ze is niet alleen eerlijk over wat haar overkomen is, maar ook over haar eigen rol daarin, hoe ze onbewust en ongewild het misbruik een groot deel van haar leven herhaalde. Het is een boek om bij te huilen, om bij te voelen, om even weg te leggen en te laten bezinken. En toch is het zeker geen zielig boek. De kracht van Evi komt duidelijk naar voren, zelfs op haar meest donkere momenten. Ze neemt verantwoordelijkheid voor zichzelf en haar leven. Dat is geen makkelijk leven, getekend door seksueel misbruik, prostitutie, werken in het leger als vrouw, vele relaties en verhoudingen en jaren van therapie en zelfonderzoek.
Dit boek is voor iedereen die wil begrijpen wat de impact van seksueel misbruik is, hoe het kan dat iemand die seksueel misbruikt wordt dat steeds opnieuw lijkt mee te maken, wat een onveilige hechting met iemand doet en hoe dit in het hele leven doorsijpelt. Bovenal is dit boek een boodschap van hoop en kracht.
Het enige kritiekpunt dat ik heb, is dat het een redactieronde gemist lijkt te hebben. Er staan vrij veel taalfouten in het boek, waar ik me normaal gesproken erg aan kan storen. Door de kracht van het verhaal kon ik dit deze keer opzij zetten. Voor de tweede druk een keer redactie er overheen en dan is dit zo opgelost.