prachtige illustraties
"Mensen houden van warmte, op hun huid én in hun hart."
Oliver Jeffers neemt je met het geïllustreerde 'Begin' mee op een reis door de geschiedenis en ontstaan van de mens. Hij tracht zijn lezers te inspireren om na te denken over hun rol in de wereld en hoe ze kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor de volgende generaties. Het boek biedt een beknopte geschiedenis van de mensheid en de impact die we met z'n allen hebben op onze planeet.
In een beperkt aantal pagina's vol kleurrijke illustraties neemt hij je mee naar het ontstaan van de mensheid en wat we tot nu toe hebben gedaan met onze opgebouwde kennis. Uit zijn tekeningen blijkt een kritische blik op wat we doen met deze kennis. Hij wijst hiermee op valkuilen, zonder een negatieve sfeer te creëren. Hij stelt terechte vragen over waar we naartoe gaan, welke kant we wel of niet kunnen opgaan en wat dat ons kan opleveren. Welke toekomst willen we en wat ons aandeel hierin kan zijn.
Elke pagina verdient je aandacht; je ziet telkens net weer iets anders, een detail dat je eerder nog niet opviel. Aan het einde van het boek is er een nawoord van de auteur met meer duiding over waarom hij dit boek wilde maken en wat voor hem de aanleiding was. Dit is zeker de moeite waard om te lezen.
Dit boek, met harde kaft, ligt in de lijn van andere geïllustreerde boeken met inspirerende verhalen en is zeker de moeite waard te lezen. De illustraties zijn heel mooi en het gebruik van het iets fellere roze vind ik goed passend. De illustraties vragen om beter bekeken te worden en dragen bij tot het verhaal en de boodschap van Oliver Jeffers. Het boek is geschikt voor alle leeftijden en kan perfect als cadeau gegeven worden aan een liefhebber.