emotionele rollercoaster
Yasmen en Josiah lijken alles te hebben waarvan ze ooit droomden; een bloeiende zaak waar ze hard voor hebben gewerkt, een mooi huis en een fijn gezin. Door tragische gebeurtenissen komt hun geluk echter onder druk te staan, wat een grote impact heeft op hun relatie en hun familiegeluk. Yasmen belandt in een depressie, terwijl Josiah zich op zijn werk stort. Ze reageren elk op hun eigen manier en hebben verschillende behoeftes, waardoor ze steeds verder van elkaar verwijderd raken, totdat Yasmen besluit om te scheiden.
Twee jaar laten hebben ze een nieuwe routine gevonden, zowel in hun co-ouderschap als in hun zakelijke samenwerking.
Het verhaal wisselt af tussen de perspectieven van beide personages en tussen heden en verleden. Hierdoor krijg je een volledig beeld van beide kanten. Zowel van hun gedachten en emoties en begrijp je hoe ze naar hun relatie keken en kijken.
Kennedy Ryan weet de lezer op die manier goed te betrekken bij zowel Yasmen als Josiah, en brengt hun emoties en pijn op een zeer invoelbare manier over. Ze legt hun kwetsbaarheid bloot. Het zorgt ervoor dat je meeleeft met Yasmen en Josiah.
Door een meeslepende schrijfstijl en de goed uitgewerkte personages met herkenbare situaties, zorgt de auteur ervoor dat je snel in het verhaal zit en je blijft doorlezen. Hun ontwikkeling door het verhaal heen is geloofwaardig. Je ziet de worsteling en hoe ze groeien, als individu maar ook in hun nieuwe relatie ten opzichte van elkaar.
'Voor ik je laat gaan' is een echte emotionele rollercoaster, waarin de auteur op een zachte en respectvolle manier zware onderwerpen zoals depressie, rouw en scheiding weet aan te kaarten.