Liefdevol en aangrijpend
Een aangrijpende roman waarin het liefdesverhaal van Evelyn en Joseph begint in de zomer van 1941. Beide families wonen al hun hele leven in hetzelfde dorp aan de kust van New England. Joseph, de beste vriend van de broer van Evelyn, valt als een blok voor haar. Een kalverliefde die uitgroeit tot een liefdevol huwelijk. Joseph en Evelyn nemen de Oyster Shell Inn, het familiepension van de ouders van Joseph, over.
Zo begint hun leven vol met liefde voor elkaar, maar ook met onzekerheden, dromen en verwachtingen. Zestig jaar later is Evelyn ernstig ziek. Ze heeft de ziekte van Parkinson en gaat snel achteruit. Joseph zijn liefde voor Evelyn is zo groot, dat hij zich geen leven zonder haar voor kan stellen. Samen met hun drie kinderen willen ze nog 1 jaar alle herinneringen ophalen en dromen vervullen. Als dit jaar voorbij is, staan ze voor de moeilijke beslissing hoe hun leven samen moet eindigen.
De dagen dat ik je liefhad is het debuut van Amy Neff. Haar schrijfstijl is warm en meeslepend. Ze weet hoe ze emoties uit moet drukken, zodat je meevoelt met de verschillende personages.
Het is een intens en realistisch verhaal over liefde, familiebanden en verlies. Ook de levenslessen en de worsteling met verwachtingen in het leven zijn onderwerpen die aan bod komen in deze aangrijpende roman.
'Ik leer steeds meer dat wie we worden niet hetzelfde hoeft te zijn als wie we ooit waren.'