Anders dan anders
In dit eerste boek van scenario schrijver Lex Passchier worden we meegenomen in verschillende verhaallijnen.
We maken kennis met Puck, zij worstelt met verschillende zaken in haar leven. Wanneer zij met haar gezin op vakantie in Frankrijk is, breekt daar een heftige bosbrand uit. Deze gebeurtenis zet haar leven compleet op zijn kop.
Wanneer er op een volkstuincomplex een vermoorde vrouw wordt gevonden, wordt rechercheur Cees Vermunt samen met collega Faye op het onderzoek gezet. Al snel komt Jonathan als dader in beeld. Naar aanleiding van zijn gevonden dagboeken leren we hem en zijn gedachten kennen. Door het lezen van zijn dagboeken wordt het voor Cees en Faye een race tegen de klok om Jonathan op te sporen.
Tammy is schrijfster van beroep, na een roerige tijd, besluit zij om even afstand te nemen van het schrijven . Ze gaat op vakantie naar Griekenland. Eenmaal hier wordt zij benaderd door Cees Vermunt die haar een bijzonder voorstel doet.
Uiteindelijk komen al deze verhaallijnen samen en blijkt dat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Lex Passchier zet met dit boek een niet zo standaard thriller neer waarin de actualiteit en maatschappelijke thema’s samenkomen met een goed staaltje spanning. Het is ontzettend goed geschreven. Eenmaal begonnen houdt het boek je vast en laat het je niet meer los!