De politie is werken met mensen en voor mensen.

Shardé 05 november 2024
'Het wordt steeds gekker' is het tweede boek van politieagent Lieke Hester. Dit boek is een verzameling verhalen waarin je een kijkje krijgt in het werk van de politie in Amsterdam.

Lieke schrijft vlot, helder en realistisch. Het is alsof ze de gebeurtenissen daadwerkelijk aan jou vertelt. Het boek boeit van begin tot eind en ik kon niet stoppen met lezen.

De verhalen zijn uiteenlopend waardoor het boek een veelzijdig beeld geeft van de politie. Van geluidsoverlast tot aan zelfmoord en geweld. Je maakt kennis met alle lagen van de samenleving en dat is goed om eens te zien. Ook het feit dat Lieke tijdens haar werk hersenletsel op liep komt aan de orde. Ook lees je wat voor invloed dit nog steeds op haar en haar werk heeft. Ze is openhartig en weet de momenten die haar ontroeren erg mooi te beschrijven. Heel knap vind ik dat. Je kunt de emotie voelen.

Lieke laat ons zien dat politiewerk mensenwerk is, werken met mensen en voor mensen, maar ook dat een politieagent een mens is met gevoel en klaar staat om een ander te helpen.

Meer recensies van Shardé