Ze laten alles uit hun handen vallen als de pieper gaat

Shardé 04 juni 2024
Naast zijn werk als DJ bij Qmusic werkt Tom de Weerd al vanaf zijn 15e bij de brandweer in Kampen. Hij is hier naar eigen zeggen mee opgegroeid, omdat zijn vader ook al heel wat jaren meedraait als brandweerman.

In 'Prio 1' laat Tom de lezer op een realistische manier kennismaken met de brandweer. We gaan met hem mee naar de meest uiteenlopende meldingen. Als brandweerman heb je altijd je pieper op zak en moet je er rekening mee houden dat deze ieder moment af kan gaan.

Mijn boodschappenmandje zit al aardig vol als de pieper af gaat….Ik ren naar de kassa, zet mijn mandje neer en roep nog snel: ‘Ik kom straks weer terug!’

In ieder hoofdstuk beschrijft Tom een melding, wat het boek overzichtelijk maakt. Het begint met een begrippenlijst, waarin de vaktermen worden uitgelegd. Hierdoor Begrijp je gedurende het boek waar de meldingen over gaan. De schrijfstijl is vlot en helder. Door bepaalde details over zijn dagelijks leven, maakt Tom het verhaal ook echt persoonlijk.

Ik vond dit boek erg interessant om te lezen. Het is afwisselend door de uiteenlopende gebeurtenissen, van zowel heftige als grappige verhalen. Ik heb respect voor Tom en natuurlijk zijn collega’s, die alles uit hun handen laten vallen, zodra de pieper gaat. Ze nemen risico’s en zetten zich in voor hun medemens.

Meer recensies van Shardé