Kersttradities
Manuel met kerst uitnodigen bij haar ouders, leek Britt een handige manier om een kersttraditie in haar voordeel te laten uitpakken. Ze kon echter niet weten wat ze daarmee in gang zou zetten.
Die uitnodiging gaf Manuel de kans om voor zijn gevoelens te vluchten en een emotionele dag te ontlopen. Het blijft niet bij die ene ontmoeting, en voor ze het weten spreken ze elkaar steeds vaker. Manuel vindt Britt leuk, maar hij is ook in de war.
Zullen de levens van Britt en Manuel elkaar blijven raken? Of zorgt de verwarring van Manuel voor te veel afstand.
“Ik hou wel van dat soort humor. En humor zou ik ieder moment verkiezen boven medelijden.” Jacodine van de Velde en Wendy Brokers
Alles klinkt anders met jou van Jacodine van de Velde en Wendy Brokers is een heerlijke feelgood kerstroman die niet alleen leuk is in de decembermaand.
Toen ik begon met lezen kreeg ik al snel het gevoel dat ik de personages ergens van kende, maar het kwartje viel pas echt toen ik over de zaak van Manuel’s zus las. Ineens wist ik dat het verhaal van die zus was verteld in Bagels en een bakkie troost van Jacodine van de Velde. Spontaan begon mijn hart te zingen, want ik hoopte toen al dat ook Manuel zijn verhaal zou krijgen. Dat hij dat deelt met een aantal leuke andere personages, en vooral met de hartverwarmende Britt is een groot pluspunt.
Jacodine van de Velde en Wendy Brokers zijn qua verhalende kracht duidelijk aan elkaar gewaagd. De personages vloeien prettig samen door de manier waarop de twee auteurs ze introduceren en van diepgang voorzien. Ze vullen elkaar aan in zowel de luchtige als de pijnlijke omstandigheden. Dat biedt ruimte aan mooie emotionele gesprekken, liefdevolle momenten en grappige voorvallen.
De hernieuwde kennismaking met Manuel en zijn familie was nog leuker dan dat ik me ooit had voorgesteld. Terwijl Britt en haar familie mij duidelijk maakte dat ik ook echt een keer de Onvoorwaardelijk serie van Wendy Brokers moet gaan lezen. Want het is tenslotte altijd een goed moment om leuke boekpersonages te leren kennen.
4½⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks