Bestaat de perfecte moord?

sheila_hjv_inbooks 04 februari 2025
Rechercheur Lianne Bloemen heeft op elke mogelijke manier al een keer oog in oog met de meest gevaarlijke criminelen gestaan. Dat ze dit telkens heeft overleefd is een wonder. Inmiddels is ze door hogerhand verbannen naar de cold case afdeling, met het idee dat ze daar geen problemen kan veroorzaken.

Lianne wil zelf ook niet meer in het oog van de storm staan, maar als de zus van een veroordeelde moordenaar haar hulp vraagt omdat haar broer onschuldig vastzit, is haar interesse gewekt. Samen met haar partner belandt ze in een onderzoek dat levensgevaarlijk en allesbehalve probleemloos is.

“Zo bijzonder ben ik niet. Ik ben een magneet die ellende aantrekt en daarom kom ik in de positie om er iets mee te doen.” Marit Vanström

De jager en de prooi van Marit Vanström is het vijfde deel in de rechercheur Lianne Bloemen serie, en is eventueel ook los te lezen. Hou in dat laatste geval wel rekening met spoilers over de eerdere delen.

In dit spannende verhaal duik je in het leven van een personage dat alles al heeft meegemaakt en zich vastbijt in elke zaak die haar aandacht trekt, waarna ze niet meer loslaat. Dit maakt haar een leuk hoofdpersoon om te volgen, vooral omdat ze net zo sympathiek als eigengereid is. Marit Vanström heeft een jonge rechercheur met een sterk karakter en een neus voor problemen gecreëerd, en zorgt dat je als lezer meer dan bereid bent om haar gedachten en handelen te omarmen.

Marit Vanström zet alle lijntjes zorgvuldig uit en weet je echt op het verkeerde been te zetten. Elke keer als je denkt dat je bij de oplossing bent, word je weer in een nieuwe richting gestuurd. Ik hou ervan als een auteur je uitdaagt en mee laat puzzelen, en dat is iets wat Marit Vanström je volop biedt. Daarnaast plaatst ze haar rechercheurs op interessante zaken en geeft ze haar hoofdpersoon een fijne partner. Ze zijn buitenbeentjes op het bureau, en de auteur laat ze samen gevaarlijke criminelen en kortzichtige collega’s trotseren.

De jager en de prooi is een heerlijke thriller die op elke bladzijde boeit.

4½ ⭐️

Instagram: sheila_hjv_inbooks