De weg naar rijkdom
De bloedmooie Tomiko weet al van jongs af aan dat ze zich aan de armoede waarin ze opgroeit zal ontworstelen. Ze wil rijkdom, en als ze trouwt met een vermogend man lijkt ze haar doel te hebben bereikt.
Wanneer het eerste geluk verdwijnt en haar echtgenoot geen interesse meer in haar toont, weigert ze dat te accepteren. Ze zint op wraak, en in haar zoektocht naar welvaart en vrijheid belandt ze in de armen van een Nederlandse man.
Maar de vastberadenheid van een complexe vrouw kan de ondergang van een gezin betekenen.
“Tomiko zegt niks, maar ze denkt er het hare van. Poeh, alsof het zin heeft om al die jaren te studeren. Ze gaat toch een rijk man trouwen.” Annette van Luyk
De Japanse weduwe van Annette van Luyk is een spannende thriller met een verleidelijk gevaar.
Annette van Luyk brengt je een meeslepend verhaal dat direct vanaf de proloog een suspensevolle toon zet. En alhoewel de oorzaak van het gevaar al snel klip en klaar lijkt, blijkt op termijn dat daar wel degelijk verrassingen inzitten. Maar zelfs zonder dat feit is het verhaal van, en over, Tomiko opzichzelfstaand al behoorlijk pakkend. De auteur laat je niet alleen genieten van een aantal onverwachte wendingen, maar heeft ook het gebruik van de ik-persoon ingezet op een wijze waaraan je vooraf misschien niet hebt gedacht.
Het verhaal wordt niet alleen door Tomiko verteld, maar zij is wel de enige die je goed leert kennen. De overige personages bestaan vooral in de momenten dat zij onderdeel uitmaken van het leven van Tomiko. Dat je meer ziet dan slechts één gezichtspunt, terwijl het mysterie wel behouden blijft, verhoogt de spanning, omdat je je hierdoor tevens betrokken voelt bij degene die geraakt worden door de ‘stormen’ die Tomiko kan veroorzaken. Ik denk niet dat je echt de Japanse cultuur induikt, maar Tomiko’s jaren in Japan, de kleine verwijzingen, de beschreven gebruiken, en de wel aanwezige Japanse woorden en gezegden, vond ik zeker van toegevoegde waarde.
De Japanse weduwe is een sterke thriller waarin liefde gevaarlijk kan zijn en wraak een drijfveer kan vormen.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks