Sprookjesachtige hertelling
Verscholen voor de buitenwereld groeit de jonge Rozella op onder de kille hoede van de heks Corrighane. In dat kleine wereldje heeft ze alleen gezelschap van een pratende kat en de heks die haar traint.
Ze leert steeds meer over het gebruik van haar magie, maar kan moeilijk overweg met de druk die haar daarbij wordt opgelegd. Als ze ontdekt dat haar hele leven op een leugen is gebaseerd, kan ze het niet langer opbrengen.
Rozella slaagt erin om samen met de kat te vluchten, maar ook buiten heeft iets of iemand het op haar voorzien.
“Opeens voelde ze een kriebel in haar buik en ze realiseerde zich dat er iets met het huisje gebeurde. Ze stond niet meer stabiel op haar voeten en ze hield zich vast….” K.T. Sterling
De leerling van de heks van K.T. Sterling is het los leesbare tweede deel van de novelle reeks Dochters van de Fae.
K.T. Sterling brengt met deze novelle een vlotte hertelling van het sprookje Rapunzel. In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat, behalve het stukje over het lange haar en de opsluiting, dit sprookje niet echt helder in mijn herinnering zit. Maar alhoewel ik dus geen vergelijk kan maken, kan ik wel zeggen dat ik de versie van deze auteur zeker kan waarderen. Als je Het lot van de roos ook hebt gelezen, zul je merken dat dit deel daar mooi op aansluit, terwijl nieuwe lezers gewoon heel eenvoudig kunnen instappen zonder die voorkennis.
De hoofdpersoon komt een beetje naïef en los van de wereld over. Wat eigenlijk heel logisch en begrijpelijk aanvoelt als je bedenkt op welke manier ze is grootgebracht. Dat laatste maakt ook gelijk dat je Rozella haar soms bokkige en eigenwijze gedrag heel makkelijk vergeeft. Ze kent tenslotte alleen de plek waar ze is opgegroeid en is de wereld buiten die bubbel gewoon niet gewend. K.T. Sterling brengt vele sprookjesachtige personages, maar de pratende kat was toch wel mijn favoriet. Hij gaf het verhaal humor en Rozella houvast.
De leerling van de heks is een fantasievolle novelle vol magie en magische wezens die, goed of slecht, allemaal hun plek proberen te veroveren.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks