Aangrijpend en maatschappelijk
Dit prachtige verhaal mocht ik enige tijd geleden proeflezen en ik was direct onder de indruk. De originele opzet en de fijne schrijfstijl nemen je mee op een manier die je het gevoel geven dat je zelf middenin alle ongeregeldheden zit.
De personages zijn boeiend en de dilemma’s waar ze mee geconfronteerd worden zijn moeilijk. Je blijft je dan ook continu afvragen of ze de juiste keuze zullen maken. Je hoopt natuurlijk dat dat gebeurt, maar je realiseert je ook dat zoiets niet altijd makkelijk of vanzelfsprekend is.
Ik weet nog dat ik tijdens het lezen van dit aangrijpende boek, vol maatschappelijke thema’s, dacht dat ik zou willen dat ik de auteur kon schrijven dat haar verhaal totaal niet realistisch was, en dat zoiets nooit echt zou kunnen gebeuren. Maar ik hoefde alleen maar naar het nieuws te kijken om te weten dat ik dat niet kon. Dat maakte me verdrietig en liet de inhoud van De zwarte arend nog harder bij mij binnenkomen.
4½ ⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks