Een strijd op leven en dood
Mayira verliest bijna alles op de dag dat nagenoeg haar hele familie wordt uitgemoord. Ziyan ibn Malofimet heeft de stad, waaruit ze nu moet vluchten, op gewelddadige wijze van haar vader overgenomen.
Ziyan kroont zichzelf tot onrechtmatige Emir en Mayira kan nooit meer terug naar haar geboortegrond. Elf jaar na de gruwelijke overname is Mayira bereid haar geboorterecht op te eisen, maar de strijd daarvoor zal bloederig zijn.
Wie zal verrijzen als de dodelijke strijd, waar niet iedereen levend uit kan komen, is geleverd.
“Haar voeten begonnen pijn te doen, omdat ze in haar haast blootsvoets was vertrokken. Alleen haar witte nachtjapon gaf haar enige vorm van bescherming.” Ella Mina
Het paleis onder de sterren van Ella Mina is de sterke start van een historische young adult fantasy serie.
Voor mij persoonlijk zijn (historische) fantasy, magie en/of magische wezens bijna altijd met elkaar verbonden, als elementen die het genre versterken en het ontbreken ervan als een gemis laten voelen. Tenzij een verhaal dat gemis overstemt en me laten vergeten dat ik dat dacht. En Het paleis onder de sterren heeft die kracht. Dit verhaal heb ik mogen proeflezen en ik was tijdens het lezen ervan nu weer net zo onder de indruk als tijdens de eerste keer.
Ella Mina schrijft aansprekend en niet alleen voor young adult lezers. Iedereen die graag een verhaal in het fantasy genre leest kan hiervan genieten. Ze vermengt een aantal Arabische woorden en zinnen in het verhaal en doet dat op aansprekende wijze. De hoofdpersonen zijn leuk, hun samenzijn is doorspekt met humor en de aantrekkingskracht zindert in de loop van het verhaal steeds sterker. Van de twee belangrijkste karakters is Mayira het meest uitgewerkt. Omar blijft iets meer een mysterie, maar dat past helemaal bij (de twists in) het verhaal en bij zijn karakter.
De woorden die ik eerder al eens schreef kunnen niet ontbreken. Het paleis onder de sterren is een historische ya fantasy om van te houden. Het heeft krachtige personages, groei, een boeiende wereld en een plot met verrassingen.
4½ ⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks