Vliegen voor de waarheid
Als het vliegtuig van haar kersverse echtgenoot neerstort, voelt Geneva zich gebroken. Het huwelijk was gearrangeerd, maar haar gevoelens voor hem waren echt. Als het vermoeden ontstaat dat de crash geen ongeluk was, is zij al heel snel de hoofdverdachte.
Geneva is vastbesloten haar onschuld te bewijzen, en doorkruist, onder een andere identiteit, het land als stuntpiloot om zo te achterhalen wie de moordenaar van haar man Warren is. De aanwijzingen die ze vindt zijn miniem, maar de waarheid is schokkend en gelaagd.
“In plaats van gevoelloos te worden, was het alsof er duizend vonken brandden in mijn binnenste. Hoe kon hij?” Rachel Scott Mcdaniel
Lopen op de wolken van Rachel Scott Mcdaniel is een historische roman over een vrouw op zoek naar de waarheid.
Het verhaal van Rachel Scott Mcdaniel wist me echt te verrassen, en dat vond ik geweldig. Het beeld dat ik vooraf had van deze roman bleek ruimschoots te worden overtroffen door het verhaal dat ik daadwerkelijk in het boek vond. En dat zegt direct iets positiefs over de inhoud, omdat de flaptekst al een hele boeiende voorstelling had geschetst. Eén ding kwam echter volledig overeen met wat ik had bedacht: Geneva is een geweldig stoer hoofdpersoon.
Rachel Scott Mcdaniel voert je deels door de periode vóór, en deels door de periode ná het ongeluk. Op meeslepende wijze neemt ze je mee in beide verhaallijnen, en strekt deze uit tot het punt dat ze elkaar raken en samen kunnen worden geknoopt. Maar de auteur doet dit niet zonder dat ze in deze lijnen een aantal onverwachte wendingen en verrassingen heeft geplaatst. De personages die het verhaal bevolken zijn boeiend, en de auteur laat Geneva daar echt bovenuit springen als een vrouw die een mooie groei doormaakt in de periode dat je haar volgt, en nooit haar warme en betrokken hart verliest.
Met Lopen op de wolken heeft Rachel Scott Mcdaniel een spannende historische roman afgegeven, die het tijdsbeeld goed tot leven laat komen en de personages daarbij laat aansluiten.
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Instagram: sheila_hjv_inbooks