Zwarter dan de nacht
Op het oog leeft Noëlla een normaal leven met een liefdevolle familie, fijne vrienden en een leuke baan. Maar diep in haar huist een geheim zo duister, dat ze het altijd uit alle macht heeft geprobeerd te verstoppen.
Om niet te worden vernietigd, moet ze haar duisternis vrijlaten. En dat kan alleen als ze een wereld in stapt die net zo donker is als haar geheim. Als dat haar oog in oog brengt met het monster dat ze had weggestopt, is een weg terug onmogelijk.
“Ik durf niets te zeggen, zelfs niet te bewegen. Er woedt een storm in zijn ogen die inmiddels een stuk donkerder zijn geworden.“ Nicole Schelling
Mijn monster van Nicole Schelling is dark romance op het scherpst van de snede. Duister en beangstigend goed verteld.
In alle eerlijkheid moet ik bekennen dat ik me in het begin van het boek afvroeg of ik dit verhaal wel aan zou kunnen. Of dat ik nu misschien wel de dark romance variant had opgepakt die te zwart voor mij was. Want dat laatste is het. Inktzwart zelfs. Maar toch werd ik gegrepen door het verhaal, door de personages, hun trauma’s, en het feit dat ze verwerking en bevrijding zochten. Ik werd getroffen door de vertellende kracht van Nicole Schelling, die me liet doorlezen toen ik weerstand voelde, en zorgde dat ik de hoofdpersonen en hun verhaal leerde waarderen voor wie ze waren en hoe ze waren gevormd.
Dit boek kan je niet lezen zonder dat het je iets doet. De intensiteit ervan is gewoon niet te negeren. Nicole Schelling heeft dit genre op indrukwekkende wijze opgepakt. Ze heeft haar hoofdpersonen een complexiteit gegeven die tot in elke hoek van het boek voelbaar is. Ze laat uit hun heftige verleden, de diepe duisternis van hun heden ontstaan. Ze heeft hun hart verstopt achter een muur, het omringt met een zwart randje, maar ze laat het daaronder rood kloppen, terwijl het zoekt naar verlossing, acceptatie en verbondenheid.
Mijn monster is een verhaal dat zindert. Dat duwt, trekt en speelt met je emoties. Dat je de duisternis insleurt, je verslindt en je aan het einde uitspuugt, maar nog niet loslaat.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks