Onvoorwaardelijke vriendschap
Toen ik de cover van Mijn vriend Sunny voorbij had zien komen, was het eigenlijk gelijk liefde op het eerste gezicht. Ik ben enorm gek op dieren, en teckels zijn mijn favoriet. Het zijn kleine hondjes met een grote persoonlijkheid en het zijn geweldige maatjes. Het was voor mij dan ook onmogelijk om niet verliefd op Sunny te worden.
“Hij is een trouwe metgezel, een leermeester en een echte kameraad. Zoals hij is, zouden wij ook graag willen zijn.” Jake Biggin
Dat Jake Biggin een teckel heeft gebruikt voor zijn verhaal vind ik, gezien het bovenstaande, een hele leuke keuze. Hij zorgde met zijn illustraties van Sunny dat ik me kon inbeelden dat je dit soort gesprekken met je huisdier zou kunnen hebben, als ze echt konden praten. Maar hij laat je sowieso zien en voelen dat Alice altijd haar zorgen, gedachten en liefde kan delen met haar lieve vriendje. En natuurlijk zie ik ook heel gemakkelijk de avonturen voor me die Alice zonder Sunny misschien niet zou hebben beleefd, of had durven ondernemen.
Jake Biggin bewaart een fijne balans tussen leerzaam, hulpvaardig en lief. Hij verpakt begrijpelijke levenslessen in mooie teksten en illustraties die je hart verwarmen en je gedachten aanraken. De wijze lessen en inzichten zijn niet per se nieuw, maar dat maakt ze niet minder inspirerend, indrukwekkend en relevant. Het zijn lessen en inzichten die niet vaak genoeg verteld kunnen worden, zodat de jonge lezer ze ook kan leren en jijzelf ze niet vergeet.
Sunny en Alice zijn waanzinnig lief getekend en de manier waarop ze naast, met en tegenover elkaar zijn geplaatst straalt echt liefde uit. De wijze waarop Sunny naar Alice kijkt, alsof hij precies begrijpt wat ze zegt, is zo enorm herkenbaar dat ik onmiddellijk voor me zag hoe mijn eigen hond kijkt als ik weer eens tegen haar aan het praten ben. Volgens mij vertelt iedereen die een huis met een huisdier deelt, allerlei verhalen aan zijn/haar/hun dier. En dat heeft Jake Biggin, in vergrote vorm, mooi vastgelegd.
Mijn vriend Sunny is een warm en liefdevol prentenboekje voor jong en oud.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Mijn vriend Sunny is een warm en liefdevol prentenboekje voor jong en oud.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks