Een nieuwe kans voor een oud pact
Twintig jaar geleden sloten Puck, Mira, Winnie en Neil een pact. Als hun toekomstplannen niet goed hadden uitgepakt, dan zouden ze elkaar helpen, desnoods door tijdelijk van leven te ruilen.
Hun vriendschap verwaterde, maar als ze elkaar weer tegenkomen en niet ieders carrière even succesvol is, besluiten ze het pact uit te voeren. Daarvoor moet Puck wel terug naar de laatste plek waar ze ooit zou willen zijn.
Wat zullen de vrienden ontdekken, als ze buiten hun comfortzone stappen?
“Ineens is het me zo duidelijk waar mijn type op gebaseerd is. Zij was het, al die tijd. Nog lang voordat ik voor het eerst echt achter een vrouw aan ging, zorgde zij voor de blauwdruk.” Yvonne van den Nieuwenhuizen
Niet volgens plan van Yvonne van den Nieuwenhuizen is het eerste deel van de feelgoodserie Het pact, waarin er vier jeugdvrienden worden gevolgd.
Wat is dit een heerlijk begin om een nieuwe serie mee te starten. Het uitgangspunt van het verhaal is origineel, en dat is de uitwerking ervan ook. Geen enorme cheesy verhaallijnen, maar lekker veel (onverwachte) ontwikkelingen en natuurlijk ook de nodige misverstanden, tegenslagen, vriendschappen en onvervalste romantiek. Want die ingrediënten mogen uiteraard niet ontbreken in het verhaal en de levens van de vrienden.
Yvonne van den Nieuwenhuizen heeft een prettige vertelstijl, die qua tempo en opbouw prima in elkaar zit. Ze weet je echt mee te nemen in de levens van haar hoofdpersonen, en laat je liefde voelen voor de mensen die je volgt. Dat maakt dat het lezen over de vrienden een ervaring is waar je blij van wordt. Het idee waarin de personages hun oude dromen naast hun huidige leven leggen, is door de auteur herkenbaar uitgewerkt. Iedereen had, of heeft, tenslotte wel toekomstdromen, en dat maakt het erg leuk om te ontdekken hoe die van de personages uitpakken
Waar ik eerder al zei dat dit eerste deel van de feelgoodserie Het pact een heerlijk begin was, werd ik al minstens zo blij van het einde van Niet volgens plan, want dat stukje hou ik in mijn gedachten graag nog een poosje vast.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Wat zullen de vrienden ontdekken, als ze buiten hun comfortzone stappen?
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks